Ott voltunk a Nagy Futamon!
május 9, 2016
Ozzy Osbourne a Valton-Master Car fedélzetén
június 2, 2016
Összes

Ferrari-élmény tűzpirosban!

Autós rajongói körökben az a mondás járja, hogy egy igazi férfi nem halhat meg, amíg nem vezetett egy Ferrarit. De tegyük hozzá gyorsan: egy igazi, autóimádó nő sem!

Aki eddig még lemaradt volna erről a semmihez sem fogható élményről, a Valton-Master Car jóvoltából most bepótolhatja a mulasztást. És nem is akármilyen Ferrari várja, hanem a márka egyik csúcsragadozója, egy tűzpiros F430 F1.

Regényeket lehetne írni az utastér elképesztő kényelméről, a mindent beborító vajpuha bőrkárpitról, a híres manettinóról, arról a bizonyos ötállású piros motorindító gombról a kormányon, mely összehangolja az elektromos vezérlésű futóművet, a differenciálzárat, a menetstabilizálót , a kipörgésgátlót , az automata váltó kapcsolási sebességét és a motorelektronikát, és persze a sofőr mögött elhelyezkedő, üvegfalon keresztül megcsodálható 4308 köbcentis, 490 lóerős V8-as motorról, amely leginkább egy modern műalkotáshoz hasonlít.

Az autó szélcsatornákban kikísérletezett formaterve a tökéletesség határát súrolja: egyrészt gyönyörű — ez persze természetes egy Ferrarinál — , másrészt olyan hatalmas leszorító erőt állít elő, ami fölöslegessé teszi a csúf spoilereket. Ebben a Ferrariban az a csodálatos, hogy mindenféle autós igényt játszi könnyedséggel kiszolgál.

Ha a manettinót zöld fokozatba kapcsoljuk, a rendszer féltő gonddal vigyázz ránk; de ha dagad bennünk az önbizalom, átválhatunk sport vagy verseny fokozata, sőt, ki is kapcsolhatunk minden ellenőrző elektronikát, és akkor aztán nem állít meg bennünket semmi, maximum a trafipax!

Végül ejtsünk néhány szót a F430 F1 hangjáról!… De inkább hagyjuk — ezt szavakkal úgy sem lehet leírni. Muszáj kipróbálni!

Addig is, íme egy  kis ízelítő: